Η ιστορία της συσκευασίας μέρος 3ο

Ο δρόμος προς την βιομηχανική επανάσταση και ο ρόλος της στην ανάπτυξη του κλάδου συσκευασίας. Στη προηγούμενη ανάρτησή μας εδώ στην Paganopoulos printing & packaging μιλήσαμε για το πως ξεκίνησε ο άνθρωπος να συσκευάζει προϊόντα ή πράγματα κατά την προϊστορία και την αρχαιότητα.

Η έννοια της βιομηχανικής συσκευασίας, ως πεδίου το οποίο στοχεύει στη διατήρηση αλλά και την προώθηση των αγαθών μέσω τυποποιημένων συσκευασιών για το κοινό, καθιερώθηκε το 1746 στην Αγγλία, όταν ο γιατρός Robert James πούλησε ένα φάρμακο για τον πυρετό σε σκόνη μέσα σε ένα κουτί. Λίγα χρόνια αργότερα ξεκίνησε να διακινείται στο Λονδίνο άρωμα λεβάντας σε γυάλινη μποτίλια, ενώ και το λάδι ή η μουστάρδα πωλούνταν σε ειδικά βάζα, τα οποία όχι μόνο προστάτευαν το προϊόν, αλλά ταυτόχρονα ανέγραφαν τα χαρακτηριστικά του και διαφήμιζαν τις ιδιότητές του. Η συσκευασία ως μέσο αποθήκευσης, διατήρησης αλλά και διαφήμισης των αγαθών ήταν πλέον γεγονός.

Με την έναρξη της βιομηχανικής επανάστασης και καθ’ όλη την διάρκειά της, η βιομηχανική συσκευασία απέκτησε τεράστια δυναμική και κατέκλυσε την αγορά, δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να συσκευάσουν τα προϊόντα τους με τέτοιο τρόπο που να μπορούν να ξεχωρίσουν έναντι των ανταγωνιστών τους.

Με την τεχνολογική επανάσταση και ήδη στο κατώφλι του 21ου αιώνα,  οι αυτόματες μηχανές συσκευασίας αποτελούν μονόδρομο για τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες. Ένα πλήθος από αυτοματοποιημένα μηχανήματα συσκευασίας καθιστούν τη διαδικασία εύκολη, γρήγορη και έχουν λύσει τα χέρια των παραγωγών και των κατασκευαστών αγαθών. Συνήθως αυτές οι μηχανές συσκευασίας είτε βρίσκονται μέσα στις βιομηχανικές μονάδες είτε παρέχονται από εξειδικευμένες εταιρείες, οι οποίες συνεργάζονται με τους παραγωγούς για την παροχή του βέλτιστου αποτελέσματος. Στην Paganopoulos printing & packaging με πάνω από 45 χρόνια εμπειρίας δημιουργούμε για τα προϊόντα σας χρησιμοποιώντας τόσο την παραδοσιακή τεχνική συσκευασίας όσο και την αυτοματοποίηση για την γρήγορη αλλά και την ποιοτική σας εξυπηρέτηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press "Enter".