Η ιστορία της συσκευασίας μέρος 2ο

Η Paganopoulos printing & packaging συνεχίζει την αναδρομή της στην ιστορία της συσκευασίας και σας ταξιδεύει αυτήν την φορά στην απαρχή της: Τα προϊστορικά χρόνια.

Στα προϊστορικά χρόνια ο άνθρωπος σκέφτηκε για πρώτη φορά την έννοια της συσκευασίας παρατηρώντας τη φύση γύρω του. Για παράδειγμα, κοιτάζοντας διάφορα δέντρα και θάμνους που χρησιμοποιούσε για να συλλέγει την τροφή του, συνειδητοποίησε ότι οι καρποί προφυλάσσονταν από τις εξωτερικές συνθήκες και τα έντομα με το τσόφλι και τη φλούδα, η οποία διατηρούσε τα γευστικά μέρη αναλλοίωτα για καιρό. Επίσης, έβλεπε πως αν αφού τα είχε μαζέψει τα αποθήκευε σε σκιερό μέρος άντεχαν περισσότερο. Ακόμα, πέρα από τα φυτά παρατήρησε και ζώα. Η ανάγκη για επιβίωση αλλά και η επίδειξη του πιο δυνατού, με τον σκοτωμό δυνατών θηραμάτων, αλλά και η ανάγκη να προστατευτεί από τα καιρικά φαινόμενα, τον έκανε να καταλάβει πως το δέρμα και το τρίχωμα προστάτευε τα όργανα των ζώων. Η λογική συνέπεια αυτών των παρατηρήσεων ήταν να δημιουργήσει τις πρώτες συσκευασίες με φύλλα δέντρων, έτσι ώστε να μεταφέρει την τροφή του και να τη φυλάσσει.

Μερικούς αιώνες αργότερα, στην αρχαιότητα η συσκευασία πέρασε στην χρήση δερμάτων ζώων, τα οποία υφίσταντο ειδική επεξεργασία, για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως δοχεία υγρών. Την ίδια εποχή, οι άνθρωποι έπλεκαν καλάθια για τη μεταφορά των στέρεων προϊόντων και άρχισαν να κατασκευάζουν πήλινα δοχεία και αρκετά αργότερα ξύλινα βαρέλια, τα οποία θεωρούνταν κατάλληλα για την αποθήκευση αγαθών, όπως το κρασί. Ωστόσο, εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ακόμα η έννοια της συσκευασίας ως προβολή του προϊόντος και δεν χρησιμοποιούνταν χαρτί, το οποίο ως υλικό ήταν ακόμη άγνωστο για το μεγαλύτερο μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου εκείνης της εποχής. Η Paganopoulos printing & packaging χρησιμοποιεί τις καλύτερες και πιο καινοτόμους μεθόδους για την άρτια κατασκευή αλλά και σωστή προβολή των προϊόντων σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Στο επόμενο: Ο δρόμος προς την βιομηχανική επανάσταση και ο ρόλος της στην ανάπτυξη του κλάδου συσκευασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press "Enter".